Är CrossFit något för mig?

 

Ja. Alla kan utöva CrossFit oavsett ålder, skador och nuvarande kondition. Programmet anpassas för varje person för att hjälpa honom eller henne att på ett säkert sätt bli friskare och mer vältränad. Mor- och farföräldrar och olympier kan träna samma pass genom att utföra modifierade versioner av samma allmänna övningar.

 

CrossFit förbättrar den allmänna fysiska beredskapen. Den har utformat sitt program så att det ska framkalla en så bred anpassning som möjligt. CrossFit är inte ett specialiserat konditionsprogram utan ett medvetet försök att optimera den fysiska kompetensen inom vart och ett av tio konditionsområden: 1. kardiovaskulär/respiratorisk uthållighet 2. uthållighet 3. styrka 4. flexibilitet 5. kraft 6. snabbhet 7. koordination 8. smidighet 9. balans och 10. noggrannhet.

 

CrossFit utvecklades för att förbättra en individs kompetens i alla fysiska uppgifter. Personer som tränar CrossFit blir förberedda för alla utmaningar, oavsett om de kommer i gymmet, på en lekplats, i en idrottsaktivitet eller som en del av det dagliga livet som tillexempel bära påsar från matbutiken eller hjälpa kompisen med flytten.

HÄLSA OCH KONDITION

 

CrossFit kännetecknas av säker, effektiv träning och sund kost. CrossFit kan användas för att uppnå vilket mål som helst, från förbättrad hälsa till viktminskning och bättre prestationer. Programmet fungerar för alla – personer som precis har börjat och personer som har tränat i flera år.

TRÄNINGSPASSEN

 

Magin ligger i rörelsen. CrossFit-passen är olika varje dag och kan ändras för att hjälpa varje individ att nå sina mål. Träningspassen kan anpassas för personer i alla åldrar och på alla konditionsnivåer.

GEMENSKAPEN

 

På tusentals medlemsföreningar runt om i världen uppmuntrar och motiverar människor varandra i varje klass när de arbetar mot sina mål. Oavsett vilket CrossFit-gym du besöker så kommer du känna igen namn, övningar och metoder. Börja träna med vänner. Skaffa nya vänner. Det roliga ligger i gemenskapen.

Måste jag vara i form för att börja med CrossFit?

 

Nej, CrossFit är en funktionell träningsform som hjälper dig komma i form. Oavsett vilken din nuvarande konditionsnivå är kan du börja med CrossFit. Allt eftersom du blir mer vältränad kommer träningarna att bli mer utmanande. Varje träningspass är utformat för att hjälpa dig att lyckas, förbättra din kondition och föra dig närmare dina mål – oavsett vilka dem är.