Terapeutisk Massage

Massage är en manuell teknik för att, genom en kombination av tryck och töjning, bearbeta i huvudsak hud och muskelvävnad. Muskeltöjning är en teknik för att direkt påverka musklers spänning, elasticitet och rörelseförmåga och därmed indirekt även leders rörlighet.

Idrottsmassage är ett bra komplement till träning och tävling. Behandlingen hjälper musklerna att återhämta sig snabbare efter hårda träningspass, så att träningseffekt och prestation ökas. Massagen kan också förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser och fungerar bra som uppladdning inför tävlingar.

Vi anpassar alltid massagen till just dina behov oavsett om du är idrottare eller ej. En djuparbetande massage minskar smärta och löser upp spänningar i hela kroppen som kan uppstå av t.ex stress. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare och avslappnad.

 

Pressur – Behandling av triggerpunkter, ömma punkter i muskulaturen.

 

Denna behandling kan inaktivera den ömmande punkten så att smärtan avtar. Triggerpunktsbehandling hjälper både då smärtan refereras ut till olika delar av kroppen, tex när du har en strålande smärta från skulderblad ut i armen men också då du fått spänningar på grund av felbelastning eller överkompensation.

För att Boka tid maila Helena på helena@crossfitfristaden.se

 

Boka tid här: Länk