Vi erbjuder MamaRehab både för grupp och för individer, en one & one.

 

MamaRehab står för att återupprätta funktionerna i kroppen, inte bara utseendet. Och det innefattar bland annat mage, bäckenbottenmuskulaturen, rygg samt andningen. 

 

MamaRehab syftar till att öka funktionen i kroppen oavsett hur magen ser ut eller kommer att se ut. Det handlar om att känna sig stark och fungera bra i sin vardag och kunna komma igång med annan motion/idrott på ett bra sätt.

 

Kroppen är unik med många olika delar som alla fyller sina funktioner, men som tillsammans bildar en helhet för att vi skall fungera optimalt. MamaRehab utgår från detta synsätt och skall förstås utifrån detta perspektiv.

 

MamaRehab – PT-smallgroups, 10 veckor

 

Under 10 veckor, med en träff en gång i veckan, med hemuppgifter; kommer vi att börja med grunderna inom aktivering:

  • Djupa magmuskel-/bäckenbotten aktivering
  • Progression i olika positioner
  • Progression med något mer komplexa rörelser
  • Progression med belastning
  • Bidrag med ytliga muskler i mer krävande rörelser

 

Första träffen kommer vara en ”morot” där vi går igenom Varför och Hur. Ha sköna kläder, ett glatt humör och filt till barnet/babyskydd osv.  Barnvagn kan medtagas, men hjulskydd behövs.

 

Varför MamaRehab-träning?

 

Vår MamaRehab-träning är en grundträning för att nyblivna mammor ska återfå bålkontroll och styrka i de djupare magmusklerna samt bäckenbotten efter graviditet och förlossning.

 

Under en graviditet händer det mycket i kroppen. 

 

Magmusklerna töjs ut allt eftersom barnet växer. Biomekaniken, alltså hur kroppens olika delar belastas, ändras under graviditeten. Många gånger känner kvinnan sig trött i ryggen pga den ökade belastningen på framsidan. Tänk er själva att hänga en 3 kg tung ryggsäck på magen och gå runt med hela dagen. Kroppen är anpassningsbar och klarar av mycket mer än vad vi tror…men ibland kan vi behöva hjälp på traven.

Att få kontroll på magmuskler och bäckenbotten är mycket viktigt för att bibehålla balans och bålkontroll. Om kvinnan är aktiv och har god kontroll på detta under graviditeten blir det även mycket lättare att bibehålla kontrollen även efter förlossningen då kroppen återigen ska ändras och ”gå tillbaka” till sitt vanliga läge.

 

Vår MamaRehab-träning är en grundträning för att nyblivna mammor ska återfå bålkontroll och styrka i de djupare magmusklerna samt bäckenbotten efter graviditet och förlossning. Den är också till för att du skall snabbare kunna komma tillbaka till din vanliga träning och för att kunna klara av vardagen så bra som möjligt. 

 

Vi ger dig information om vad som händer med kroppen både under och efter en graviditet. Detta är viktigt för att kunna förstå att det oftast tar lite tid att komma tillbaka till aktivitet och träning. Det är viktigt för dig själv och för att ha ork, energi och fysik för att ta hand om ditt nyfödda barn och även all lek och bus som kommer med småbarnsåren.

 

ABF Sörmland

När du går en kurs/utbildning hos Mamarehab i samarbete med ABF så samlas dina personuppgifter in till ABF via närvarolistor. Det är nödvändigt för ABF att hantera deltagares personuppgifter för att administrera verksamhet och kunna kommunicera med deltagare.

 

Boka en privat konsultation: Länk
För att boka MamaRehab i grupp, kontakta oss via e-post eller telefon.

Om ni vill prata med oss svarar någon i telefonen/e-post vardagar mellan 09 – 17

Crossfit Fristaden
Gredbyvägen 16
632 21 Eskilstuna

Vägbeskrivning